JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA (JEEC)

Què són

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és un programa de promoció esportiva establerta pel Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i organitzada pels consells esportius de Catalunya.

Estructura

Els JEEC s’estrcturen en funció d’uns àmbits que els esportistes van superar i en els quals intervenen els 45 consells esportius i les 4 agrupacions territorials.

Aquest sistema de superació de fases s’estableix per donar una continuitat als esportistes, però dintre del programa dels JEEC aquest aspecte de competició és secundari.
Pels consells esportius el més important és aconseguir la màxima participació d’esportistes sense tenir en compte les seves condicions físiques o tècniques, i que aquests disfrutin sempre d’unes activitats confeccionades amb criteris lúdics i formatius.

Destinataris

Els JEEC estan dirigits als esportistes en edat escolar de Catalunya. Les edats s’estructuren en categories, que estan relacionades amb els cicles d’educació

Àmbit local Gener a juny
Àmbit territorial Gener a maig
Àmbit Nacional Febrer a juny
categoria cicle educatiu
Prebenjamí Primària (cicle inicial)
Benjamí Primària (cicle mitjà)
Aleví Primària (cicle superior)
Infantil Secundària obligatòria (1r cicle)
Cadet Secundària obligatòria (2n cicle)
Juvenil Batxillerat i cicles formatiu
Objectiu

L’objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars.
Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecta, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,…)

A CONTINUACIÓ PODEU TROBAR EL CALENDARI D’ACTIVITATS DELS JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA DEL CURS 2023 – 2024

BTT
Cros
Escacs
Bàsquet
Futbol Sala